Eindhoven

Wat is Enactus

Wij zijn Enactus, een non-profit organisatie die staat voor het combineren van innovatie en ondernemerschap om zo een eerlijke en duurzame wereld te creëren voor iedereen.

Hiervoor worden bij universiteiten studententeams opgericht die zich focussen op het ‘sociaal ondernemen’ om zo gezamelijk een positieve impact te hebben op de maatschappij.

Wij zijn Enactus Eindhoven van de Technische Universiteit en focussen op het gebruiken van technologie en innovatie om de mens te helpen, het inzetten van techniek voor een sociaal doel. Simpel gezegd de wereld ietsjes beter te maken.

Waarom Enactus?

Enactus biedt studenten de kans om zich te ontwikkelen en de mogelijkheid om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan hun omgeving door het creëren en uitvoeren van allerlei maatschappelijke projecten en/of sociale ondernemingen. Doormiddel van Enactus kun jij naast je studie iets betekenisvol doen.
Het bied de kans om te leren hoe je moet leiden, presenteren en ondernemen. Met enactus kun je meer uit je studie halen. Naast persoonlijke ontwikkeling is het een gemakkelijke opstap naar het bedrijfsleven, met het uitgebreidde netwerk van Enactus kun jij eenvoudig zelf je netwerk vergroten. Het biedt kansen voor jou, die meer zijn dan je standaard curriculum. Met enactus kun jij meer!

Wat is Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen is ondernemen met een maatschappelijke missie. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Zoals: wat te doen met de 27.000 jongeren die jaarlijkse vroegtijdig school verlaten? Of de 2 miljoen Nederlanders die vereenzamen? Maar ook: hoe versnellen we de achterblijvende groei van duurzame energie of hoe creëren we banen voor mensen die aan de andere kant van de wereld in armoede leven? Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. Het doel van de sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren, ook wel ‘impact’ genoemd. De 17 ‘Sustainable Development Goals’ (SDGs) van de Verenigde Naties die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030, vormen het kader waarbinnen, wereldwijd, Enactus initiatieven bewegen.