Eindhoven

Wat doen we nu precies? De route-kaart

Enactus Nederland kent drie programma’s: de Social Start Up Incubator, de Social Start Up Accelerator en het Bestuursprogramma. Voor de Incubator en de Accelerator is een routekaart ontwikkeld die het traject visualiseert dat jij én je team doorlopen in een Enactus jaar. De route heeft voor je team een sociale onderneming als eindbestemming. Zelf krijg je de kans om tijdens deze route je te ontwikkelen op verscheidene vlakken zoals bijvoorbeeld ondernemerschap, leiderschap, presenteer- en netwerkskills. Jij kan aangeven waarin jij je wilt ontwikkelen en Enactus helpt je hiermee.
De Social Start Up Incubator wordt door alle studenten doorlopen. Het kent een vijftal fasen: de team-, probleem-, idee-, pilot- en implementatiefase. Tijdens deze fases realiseer jij de Start-Up, je wordt hierin ondersteund door ons doormiddel van workshops en trainingen.
De Social Start Up Accelerator is bedoeld voor projecten die aantoonbaar hebben laten zien de potentie te hebben om als sociale onderneming op eigen benen te staan. Tijdens dit traject is het de bedoeling dat jouw Start-Up een exit gaat maken, en een goed lopend bedrijf zal worden.

Enactus Eindhoven heeft doorlopende projecten waar jij je aan kan sluiten, of je kan een nieuw project beginnen. De doorlopende projecten zijn al verder, je zal hier ook alle fases vanaf het begin nog eens doorlopen, maar minder uitgebreid. Bij deze projecten is soms al omzet gemaakt, jij zal hier dan aansluiten om het verder te verwezenlijken en te werken naar een exit. Als je een nieuwe onderneming op wil zetten kan dit ook, met een groot genoeg team kun jij beginnen en zal je alle fases vanaf het begin doorlopen. Natuurlijk is het goed mogelijk dat blijkt dat je onderneming toch niet werkt, dat is geen probleem, dan zet je het idee aan de kant en begin je gewoon op nieuw, Enactus is om te leren!
De projecten bieden jou de mogelijkheid om jouw kennis toe te passen, om meer te doen dan alleen studeren, om uit de studentenbubbel te komen en echt iets bij proberen te dragen in de wereld!

Our first Project Bright Bin

Bright Bin is ons eerste doorlopende project. Bright Bin speelt in op techniek en de mens om meer aandacht en awareness te creëren voor zwerfaval.

Het doel van BrightBin is om mensen bewust te maken van de milieuvervuiling in hun stad en tegelijkertijd dit op een interactieve en leuke manier te voorkomen. Door gebruik te maken van licht, wordt de aandacht van de passerende mensen getrokken naar de BrightBin. Mensen merken niet alleen de afvalbakken op, de bakken merken ook de mensen op. BrightBin beloont de mensen die hun afval weggooien en reageert enthousiast wanneer ze in de buurt komen. Met behulp van sensoren zal een Bright Bin opmerken wanneer er daadwerkelijk iets in gegooid is en vervolgens een kleine light show geven. Dit werkt dan als beloningssysteem voor het weggooien van afval. Bright Bin kan als “jasje” om een prullenbak heen, dit biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om op meerdere plekken neergezet te worden. Mensen zullen zich bewuster worden van de locaties van prullenbakken, wat handig is voor de toekomst en zo indirect zwerfafval zal voorkomen. Ook zullen mensen bewuster worden van hun eigen gedrag ten opzichte van afval weggooien, doordat BrightBin zorgt dat je hier bewuster mee bezig bent. De BrightBins reizen door het land, waar gemeenten ze kunnen inhuren. Zo kunnen we samen overal meer bewustzijn over de omvang en de gevolgen van zwerfafval creëren en een positieve impact maken! Wil je meer weten? Volg ons op facebook, contacteer ons of schrijf je gelijk in!